Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΠΡΟΦΙΛ  
     
 

ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με στόχο την καταγραφή, μελέτη και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση του ελληνικού χορού. Συνεργάζεται και υποστηρίζει ερευνητές του χορού και πολιτιστικούς φορείς στην συλλογή και ταξινόμηση πρωτογενούς και αρχειακού υλικού, καθώς και στην έκδοση ερευνητικών εργασιών που συντελούν στην τεκμηρίωση του ελληνικού χορού και την προβολή του.

Ιδρυτικά μέλη  Ιδρυτικά του μέλη είναι καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, καθηγητές φυσικής αγωγής και μελετητές του χορού από όλη την Ελλάδα. Από το 1997 συνεργάστηκαν σε επιτόπιες καταγραφές, σε δημοσιεύσεις ερευνητικών ανακοινώσεων, στο συντονισμό διεθνών συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στην επιμέλεια και έκδοση βιβλίων και CD καθώς και σε παραγωγές με την κρατική τηλεόραση Ε.Ρ.Τ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΡΑΣΗ  Ο φορέας έχει συμμετάσχει σε τρία  Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με θέματα χορευτικής καταγραφής, πολιτισμικής παράδοσης και ανταλλαγής πολιτισμικών εμπειριών.  Η συνεργασία με φορείς του εξωτερικού και διεθνείς οργανισμούς  διευρύνει τον ορίζοντα δράσης του.