Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Ακρόπολις - ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  
     
 




Ακρόπολις- ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  
 
     
 
 

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   

Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  αποτελεί,   συνένωση   των Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών και βοηθών Ζαχαροπλαστών, των Αρτοποιών,  καθώς και όλων των Ερευνητών που έχουν σχέση με τον Επισιτισμό

Κεντρικός άξονας της Λέσχης είναι,  η προβολή της εθνικής και τοπικής κουζίνας, της  ζαχαροπλαστικής τέχνης και της Γαστρονομικής Ελληνικής Κουλτούρας καθώς και η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων Επισιτιστικών δράσεων, την ανάπτυξη πνεύματος γαστρονομικής αλληλεγγύης και εν δράση φιλανθρωπικών δράσεων, στο ευρύτερο κοινωνικό και γαστρονομικό χώρο με αναφορά στην αξία της Γαστρονομίας ως μέσον Εναλλακτικού Τουρισμού της χώρας μας, προσφέροντας  δωρεάν παροχή κοινωνικών και γαστρονομικών υπηρεσιών.

Ο καταξιωμένος αυτός φορέας,   συνεργάζεται με το Αρχείο Ελληνικού Χορού, συνδράμοντας  σε μια ξεχωριστή πολιτιστική και ανθρωπιστική εκδήλωσή στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων , που  προγραμματίζεται στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου εκδηλώσεων του Αρχείου,  «Παραδοσιακή κουλτούρα και φιλαλληλία».

Η  εκδήλωση αυτή,  με στόχο την ενίσχυση  του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση»,  αποτελεί πεδίο, όπου έμπρακτα εκφράζεται  ο κοινωνικός και ανθρωπιστικός χαρακτήρας της Λέσχης, με την   διάθεση και προσφορά εδεσμάτων στους συμμετέχοντες πολιτιστικούς φορείς και προσκεκλημένους,  που με την συμμετοχή και την παρουσίας,   υπηρετούν τους στόχους της διοργάνωσης.

 Ένας από τους θεμελιώδεις    Σκοπούς του Acropolis Chef’s Club Of Attica  είναι :
 «η προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού αναπτύσσοντας, δημιουργώντας και υλοποιώντας προγράμματα καταπολέμησης και στήριξης του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών πληθυσμιακών μονάδων και ομάδων ευρύτερα στον Νομό της Αττικής».

Η συνεργασία αυτή, που προσβλέπουμε  να συνεχιστεί, βασίζεται στην κοινή πεποίθηση, ότι  η ελληνική παράδοσή αποτελεί πολύτιμο πολιτιστικό προϊόν και μια ευρεία πολιτισμική βάση,   εφαλτήριο και πηγή έμπνευσης για νέες σύγχρονες δημιουργίες, πάνω στην οποία εδράζουν   το έργο και τις  δράσεις  του   οι δύο Φορείς.

Οι πολλαπλές όψεις της παράδοσής μας, αποτελούν μια πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη,   η οποία   εμπεριέχει  τα θεμελιώδη εκείνα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και στοιχεία, που μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για σύγχρονες μορφές δημιουργίας και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και     προβαλλόμενα,   αναδεικνύουν την πατρίδα μας.

Ο ιδρυτής και οραματιστής  της  Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής , Κωνσταντίνος Μουζάκης, διατυπώνει με σαφήνεια την αντίληψη αυτή που προσδιορίζει τον προσανατολισμό του φορέα που ηγείται:   «Η  ελληνική γαστρονομία οφείλει να αποτελέσει όχημα για την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού. Αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό τμήμα της παράδοσης της χώρας μας, φορέα οικονομικής ανάπτυξης και μια καθοριστική προοπτική για το μέλλον…» 
Μέλος του Δ.Σ. είναι ο Chef της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Νικόλαος Δαούτης 

Η συνεργασία  με την Λέσχη  Αρχιμαγείρων Αττικής είναι τιμητική για τον Πανελλήνιο Φορέα μας και η συνεισφορά της,  πολύτιμη στην διοργάνωση.   

Ως ελάχιστη ανταπόδοση, επιδιώκουμε   με την συμβολή μας, να  αναδεχθεί   περισσότερο η σημαντική  αυτή Λέσχη και να προβληθεί   το   πλούσιο  και  πολύπτυχο έργο του.    

Μερικά από τα κομβικά σημεία αναφοράς  του οράματος και του έργου της Λέσχης αποτελούν :

– Ο αδιάρρηκτος δεσμός της γαστρονομίας με τον πολιτισμό,

– Η ανάδειξη  της σημαντικότητας της  γαστρονομίας ως πολιτισμικού προϊόντος και παράλληλα η καταξίωση της στο παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο

– Η  ενδυνάμωση  της υπάρχουσας πολιτισμικής βάσης με στόχο την εδραίωση της ελληνικής γαστρονομίας ως ιδανικό προϊόν προς κατανάλωση,

– Η κατάδειξη του τουρισμού και   της γαστρονομίας ως συμβιωτικών παραγόντων και ενίσχυση της σχέσης  αυτής και  του γαστρονομικού τουρισμού

– Η  ενίσχυση των μεθόδων και των μορφών της προσφοράς των προϊόντων και των τρόπων προώθησης τους.

Περισσότερα στις  ιστοσελίδες :

http://www.chefsclubofattica.com/

Sosial Media- Facebook :
https://www.facebook.com/ChefClubAttica/