Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Φιλανθρωπικές Δράσεις  
     
 


Φιλανθρωπικές  Δράσεις
 
     
 
 

ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

To ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, την περίοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας από το 2010, ανταποκρινόμενο στις κοινωνικές ανάγκες που διαμορφώθηκαν από τις τραγικές μνημονιακές συμβάσεις που υπεγράφησαν, έστρεψε το ενδιαφέρον των δράσεων του στη στήριξη, με κάθε μέσον , φορέων και συμπολιτών μας, που βρέθηκαν σε ακραίες καταστάσεις ένδειας
 

Καθώς όλοι μας, ως Έλληνες βιώναμε την υποβάθμιση της ζωής μας και αυτής των συνανθρώπων μας, την λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την ραγδαία εξάπλωση της ανεργίας και την απόγνωση του κόσμου, η στροφή του ενδιαφέροντός μας, ως Πανελλήνιου πολιτιστικού Φορέα, στην ανάληψη κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης, προέβαλε ως μονόδρομος .

Ο προσανατολισμός σε αυτήν την κατεύθυνση κρίθηκε αναγκαίος από το Δ. Σ. του Φορέα μας και η πρόταση του Προέδρου μας Χρήστου Τεντζεράκη, να συνδράμουμε όπου υπάρχει ανάγκη, στηρίχθηκε από το σύνολο των μελών και των συνεργατών του.

Ως εκ τούτου, μια σειρά πολιτιστικών δράσεων με κοινωνικό και φιλανθρωπικό προσανατολισμό, σε συνεργασία με τοπικούς και άλλους Φορείς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, έλαβε χώρα σε όλη την Επικράτεια. Πραγματοποιήθηκαν, με ευρεία συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία, σχετικές εκδηλώσεις φιλαλληλίας, σε τρία Γηροκομεία της Αττικής, σε ιδρύματα στον Πύργο Ηλείας, στο Λαύριο, στην νήσο Λέρο, στην Πρέβεζα, στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατ’ επανάληψιν, προσφέρθηκαν πολλά είδη πρώτης ανάγκης, για άπορους συμπολίτες μας, σε φιλόπτωχα ενοριών και άλλα ευαγή ιδρύματα.

Σε αυτό το πνεύμα, ενόψει των εορτών του Αγίου Πάσχα, ο Φορέας μας συγκέντρωσε από μέλη του στην Αθήνα τρόφιμα , που προσέφερε στο Φιλόπτωχο της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, όπου βρίσκεται η Έδρα του Α.Ε.Χ., για να συνεισφέρει στο Πασχαλιάτικο τραπέζι των 300 απόρων οικογενειών που στέργει το Φιλόπτωχο.

Με την συνδρομή ευαισθητοποιημένων μελών και συνεργατών μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανακούφισης απόρων συνανθρώπων μας.

*Οι φωτογραφίες από τα δώρα αγάπης των μελών μας και η παράδοση τους, αφορά τη Δράση του Α.Ε.Χ. ως Φορέα

Για το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ,

Η Διευθύντρια και Σύμβουλος Διοίκησης 

Μίκα Παππά-Σέβου