Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Επιστημονική Ημερίδα & Χορευτική Εκδήλωση στην Πρέβεζα  
     
   



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα "Όαση"
του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας
το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου,

η πολιτιστική εκδήλωση,
που διοργάνωσε το Αρχείο Ελληνικού Χορού,
με την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας.
 
     
 
 
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα "Όαση" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η πολιτιστική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Αρχείο Ελληνικού Χορού, με την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Η παραδοσιακή κοινοτική  κουλτούρα αφετηρία για σύγχρονες συλλογικές δράσεις τοπικής ανάπτυξης" και   Μουσικοχορευτική  παράσταση στην οποία χορευτές από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας ,  παρουσίασαν όψεις της ιδιαίτερης Μουσικοχορευτικής  κουλτούρας  των διαφόρων πολιτιστικών ομάδων,   που διέμεναν στην πόλη ή εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, αυτή στις αρχές του 20ου αιώνα  
 
Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Νομού Πρέβεζας, εκπροσώπησε την παράδοση των Βλαχόφωνων Συρρακιωτών που εγκαταστάθηκαν κυρίως στην περιοχή του Ελαιώνα στην  αρχές του 20 αιώνα ,   ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας,  παρουσίασε χορούς από τον αλησμόνητο Πόντο.
Η εκδήλωση έκλεισε με  Πρεβεζάνικους χορούς που επιτέλεσε  χορευτική ομάδα συγκροτούμενη από χορευτές από όλους τους συλλόγους της πόλης της Πρέβεζας, με  την καθοδήγηση του Υπευθύνου του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου,  κ. Ρούσσου Δημήτρη, που είχε και τον γενικό συντονισμό της χορευτικής εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Δημοτική Σύμβουλος  και  Υπεύθυνη για τον Τομέα Παιδείας  και   Κοινωνικής μέριμνας του Δήμου κα Χριστίνα  Αγγελή,   ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος     πολιτιστικών   του Δήμου,  κος Κορωναίος Κοσμάς 

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, οι εισηγητές  αναφέρθηκαν σε  θέματα σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, υπό το πρίμα της κοινωνικής εργασίας.  Διαπραγματεύτηκαν ζητήματα  σχετικά με την τοπική ανάπτυξη  μέσα από την  κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφετηρία γόνιμου διαλόγου και  πεδίο συλλογικής  δράσης,   και παρεμβάσεων στην  τοπική  κοινωνία   στην κατεύθυνση της ανάδειξης προβλημάτων και εκμετάλλευσης πλεονεκτημάτων της περιοχής. 
Επίσης,  αναφέρθηκαν  σε συλλογικές  πρωτοβουλίες για την προβολή και εκμετάλλευση   διακριτών στοιχείων  της  τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς  με την προώθηση ολοκληρωμένων  αναπτυξιακών προτάσεων  και στρατηγικών δράσεων  στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.
Ακολούθησε  γόνιμος διάλογος  με τους συμμετέχοντες στην Hμερίδα και τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Φορέων του Νομού

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν από το Αρχείο Ελληνικού Χορού τιμητικοί έπαινοι  στον 
υπεύθυνο  της Χορευτικής Παράστασης, κο  Ρούσσο  Δημήτρη,  για την μέχρι σήμερα συνεργασία με το Α.Ε.Χ. στην ανάδειξη της μουσικοχορευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Πρεβέζης και στον Τοπικό  Συντονιστή  για το Αρχείο  Ελληνικού  Χορού, τον κο Ζέρη Παντελή για την συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Από το Αρχείο  προσφέρθηκε επίσης ανθρωπιστική βοήθεια για το κοινωνική μέριμνα του Δήμου.

Το Αρχείο Ελληνικού Χορού ευχαριστεί τον Δήμο Πρεβέζης  για την παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της εκδήλωσης και την  έκδοση των  εντύπων  καθώς και για την προσφορά,   των  πολυτελών  εκδόσεων ( για την ιστορία τα μνημεία και τους  κανταδόρους  της  Πρέβεζας)   και τα τιμητικά-αναμνηστικά  μετάλλια του Δήμου, στο ΑΕΧ.  

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς  της εκδήλωσης,  Ρεστοράν «Φίλιππος» και Ξενοδοχείο  «Dioni Boutique Hotel»

Τέλος,    εκφράζουμε τις θερμές  ευχαριστίες     στους συμμετέχοντες Πολιτιστικούς Συλλόγους (Δ.Σ και χορευτές)  και αυτούς που  τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση.


2ο Φωτογραφικό  αφιέρωμα στον πιο κάτω σύνδεσμο
http://www.dancearchive.gr/issue.php?id=110