Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΕΝ ΧΟΡΩ  
     
 

«Εν Χορώ»

«Εν Χορώ» είναι ο τίτλος μιας καταξιωμένης στην συνείδηση των τηλεθεατών  εκπομπής,  που παρουσιάζεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο Νομό Ιωαννίνων, από τον σταθμό «Ήπειρος TV1».

Υπεύθυνος παραγωγής και παρουσιαστής της είναι ο κ. Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και 1ος Αντιπρόεδρος του «Αρχείου Ελληνικού Χορού».

Στις άνω των 110 εκπομπών «με το χορό» και «μέσα από το χορό»,  μέσω των επιτόπιων καταγραφών, την παράθεση αξιόλογου αρχειακού υλικού και την κατάθεση εμπειριών και απόψεων προσώπων και φορέων του ευρύτερου Χώρου του Λαϊκού Πολιτισμού, επιδιώκει την διάσωση και αξιοποίηση του πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηπειρωτών ειδικότερα και των Ελλήνων

 
     
 
 

«Εν Χορώ»

 «Εν Χορώ» είναι ο τίτλος μιας καταξιωμένης στην συνείδηση των τηλεθεατών  εκπομπής,  που παρουσιάζεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο Νομό Ιωαννίνων, από τον σταθμό «Ήπειρος TV1».

Υπεύθυνος παραγωγής και παρουσιαστής της είναι ο κ. Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και 1ος Αντιπρόεδρος του «Αρχείου Ελληνικού Χορού».

Στις άνω των 110 εκπομπών «με το χορό» και «μέσα από το χορό»,  μέσω των επιτόπιων καταγραφών, την παράθεση αξιόλογου αρχειακού υλικού και την κατάθεση εμπειριών και απόψεων προσώπων και φορέων του ευρύτερου Χώρου του Λαϊκού Πολιτισμού, επιδιώκει την διάσωση και αξιοποίηση του πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηπειρωτών ειδικότερα και των Ελλήνων γενικότερα, μέσα από μια σκοπιά που πιστεύει στη δύναμή τους και στη δυνατότητά τους να προσφέρουν πολλά στον σημερινό Έλληνα.

Απώτερος στόχος είναι το πρωτογενές αυτό υλικό να αποτελέσει βάση για περαιτέρω αξιοποίηση και επεξεργασία στο μέλλον.

Οι περίπου εφτακόσιες ώρες καταγραφών και οι διακόσιες ώρες παρουσίασης διαχωρίζονται σε τομείς όπως: καταγραφής τόπων της Ηπείρου, παρουσίασης προσώπων και του έργου τους, παρουσίασης εθίμων και γιορτών, προβολής έργου φορέων, παρουσίασης εκδόσεων, παρουσίασης ομάδων πληθυσμού στην Ήπειρο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,  παρουσίασης στοιχείων παράδοσης περιοχών της Ελλάδας (εκτός Ηπείρου), παρουσίασης στοιχείων της παράδοσης διαφόρων λαών και εκπομπές γενικής θεματολογίας.

Η εκπομπή είναι η μοναδική στην Ήπειρο με αυτή τη θεματολογία και μια από τις ελάχιστες (δυστυχώς μέχρι στιγμής) στην Ελλάδα.

Εκτός της μεγάλης θεαματικότητας και αποδοχής της, σημαντικό σημείο στην πορεία της είναι το γεγονός ότι απετέλεσε θέμα σε διεθνές συνέδριο στα Χανιά υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού που διοργάνωσε το «Αρχείο Ελληνικού Χορού» ,  και σε ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη στην Αθήνα που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, για τον τρόπο προσέγγισης και παρουσίασης του αντικειμένου.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι τα πρόσωπα και δεκάδες πολιτιστικοί φορείς που έχουν συνεργαστεί μέχρι τώρα για την πραγματοποίηση των εκπομπών.

Στην κεντρική ομάδα παραγωγής ανήκουν επίσης οι κ.κ.: Γιώργος Γεωργούλας και Δημήτρης Γκαρτζονίκας.

Ο δικτυακός τόπος της είναι http://www.enxoro.gr/ και το email: enxoro@enxoro.gr

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο Ηλίας Γκαρτζονίκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και Υπεύθυνος Παραγωγής και Παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Εν Χορώ» στα Γιάννινα.

Δραστηριοποιηται  στο ευρύτερο πεδίο του Πολιτισμού, ενώ ειδική είναι η σχέση του με τον τομέα του Λαϊκού Πολιτισμού.

Κινείται στον χώρο αυτό για 26 χρόνια με συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδόσεις, CDs, διοργανώσεις σεμιναρίων - ειδικών συναυλιών- φεστιβάλ και μουσικοχορευτικών παραγωγών συγκεκριμένης θεματολογίας, διδασκαλία παραδοσιακών χορών και συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με τηλεοπτικούς σταθμούς σε εθνικό και δορυφορικό δίκτυο.

 

.

 ΗΠΕΙΡΟΣ TV 1

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝ ΧΟΡΩ»

Υπεύθυνος παραγωγής – Παρουσίαση: Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας

Τηλ. κινητό: 6945 991763, τηλ/fax: 26510 75752

http://www.enxoro.gr/, Ε-mail: enxoro@enxoro.gr , ilgartz@otenet.gr