Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΔΙΕΟΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ  
     
   
     
 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
 
 
 
* The partial or the entire republication of articles, texts and photos is prohibited without the written approval of "GREEK DANCE ARCHIVES".
 
 
Θέμα:
Η  ενίσχυση της εθνικής πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τον παραδοσιακό χορό και τις αναπαραστάσεις του, στο κατώφλι του 21ου αιώνα
 
ΣΚΟΠΟΙ:
 
- Η κατάθεση απόψεων για τον παραδοσιακό χορό ως διαχρονικό φαινόμενο και πολιτισμική πρακτική μέσα από το πρίσμα  λαογραφικών, ανθρωπολογικών, κοινωνιολογικών και διεπιστημονικών προσεγγίσεων, αλλά και για ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη   μουσική, το χορό, τους  μετασχηματισμούς τους, τις  πρακτικές επιτέλεσης, τους συμβολισμούς  και τους  τρόπους χρήσης έρευνας και διδασκαλίας .
- Η εξέταση της συμβολής των πολιτιστικών φορέων στη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, και η διαχρονική τους παρουσία ως σημείου αναφοράς και σύνδεσης των νεώτερων γενεών  με τα  παραδοσιακά πολιτισμικά φαινόμενα και τις εθιμικές πρακτικές των πολιτισμικών ομάδων των εθνών του κόσμου.
 
Ομιλητές και συμμετέχοντες  είναι καθηγητές Πανεπιστημίων, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, ερευνητές, υπεύθυνοι πολιτιστικών φορέων κ.ά.,  οι οποίοι ασχολούνται με ζητήματα πολιτισμικής κληρονομιάς.
 Το Συμπόσιο  θα αποτελέσει  μία σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου της χώρας μας,  της Ουγγαρίας  και των άλλων συμμετεχόντων κρατών και του τρόπου διαχείρησης του από τους διαφόρους πολιτιστικούς φορέις.
  
Διαλέξεις και παρουσιάσεις
Ο χρόνος που προβλέπεται για τις διαλέξεις και τις παρουσιάσεις θα είναι 20 λεπτά, συν 10 επιπλέον λεπτά για τις συζητήσεις, σύμφωνα με τη δεδομένη συνεδρία..
 
Πρόσθετες διαλέξεις, διασκέψεις στρογγυλής τραπέζης και συζητήσεις καθώς και επισκέψεις σε λαογραφικά μουσεία και άλλες κοινωνικές   εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Συμποσίου.