Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  10η Γιορτη των Κερασιών  
     
 

Υπό την αιγίδα της  IOVin operational relations with UNESCO και του Αρχείου Ελληνικού Χορού.

  

Στον Αρχάγγελο,  στο πανέμορφο δημοτικό αμφιθέατρο, στις 17, 18 & 19  Ιουλίου 2009,  
θα πραγματοποιηθεί  η 10η Γιορτή των Κερασιών του Αρχαγγέλου

 

Τη διοργάνωση έχουν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Αρχαγγέλου, η ΔΕΠΑ Εξαπλατάνου
και η Νομαρχία Πέλλας

Στην 10η Γιορτή των Κερασιών θα λάβουν μέρος πολύ αξιόλογα συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
μέλη της
I.O.V. –UNESCO.

Δυο μεγάλα συγκροτήματα , από την μακρινή Νότιο Κορέα και από τα Γιάννενα -την πόλη των Θρύλων
και των Παραδόσεων-, θα παρουσιάσουν τους ιδιαίτερους χορούς και τραγούδια τους κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.
 
     
 
 

*Aπαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση  κειμένων  και φωτογραφιών χωρίς την γραπτή έγκριση του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ


H
10η Γιορτή των Κερασιών του Αρχαγγέλου Πέλλας

Yπό την αιγίδα της  IOVin operational relations with UNESCO και του Αρχείου Ελληνικού Χορού.
 18,19 & 20 Ιουλίου

  

Στον Αρχάγγελο Πέλλας,  στο πανέμορφο δημοτικό αμφιθέατρο, στις 17, 18 & 19  Ιουλίου 2009, θα πραγματοποιηθεί  η 10η Γιορτή των Κερασιών του Αρχαγγέλου, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης  IOVin operational relations with UNESCO.

 

Τη διοργάνωση έχουν, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Αρχαγγέλου, η ΔΕΠΑ Εξαπλατάνου και η Νομαρχία Πέλλας.

Στην 10η Γιορτή των Κερασιών θα λάβουν μέρος πολύ αξιόλογα συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη της I.O.V. –UNESCO.

Δυο μεγάλα συγκροτήματα,  από την μακρινή Νότιο Κορέα και από τα Γιάννενα -την πόλη των Θρύλων και των Παραδόσεων-,  θα παρουσιάσουν τους ιδιαίτερους χορούς και τραγούδια τους κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Είναι μέλη της IOV και συνεργάτες του Αρχείου Ελληνικού Χορού,
 

Από την  εξωτική  Σεούλ, έρχεται ενα σπουδαίο μουσικοχορευτικό  συγκρότημα, το “BAN SOOK JIN DANCE COMPANY” που ιδρύθηκε το 1980 στη πρωτεύουσα της Σεούλ της Νότιας Κορέας και παρουσιάζει τους κορεατικούς παραδοσιακούς έντεχνους χορούς.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του συγκροτήματος  είναι η  κα Ban Sook Jin, η οποία έχει μελετήσει τον κορεατικό παραδοσιακό χορό & τις τεχνικές του, για περισσότερο από 20 χρόνια.

Κάθε χρόνο, η ομάδα συμμετέχει σε πολλά Διεθνή  Φεστιβάλ στην Κορέα και στο εξωτερικό.

Το “BAN SOOK JIN DANCE COMPANY” αποτελείται από 100 ενήλικους χορευτές, και εκτελεί περισσότερα από 20 ολοκληρωμένα προγράμματα  με πολλούς σολίστες.

Στην 10η Γιορτή των Κερασιών θα παρουσιάσουν τους χορούς της πατρίδας τους, με περισσότερες από 8 διαφορετικές πλουμιστές και χρυσοκέντητες φορεσιές της Νοτίου Κορέας

 

Ένα από τα πιο αξιόλογα και πολυπροβεβλημένα συγκροτήματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, είναι το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Eχει τη δυνατότητα παρουσίασης 400 χορών, 130 τραγουδιών ερμηνευμένα από τους χορευτές και 40 δρωμένων και παραδοσιακών παιγνιδιών άνω των 26 περιοχών της Ελλάδας. Παρουσιάστηκε πάνω από 450 φορές,  σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας και σε πολλές χώρες της Γης, σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και σημαντικές διοργανώσεις.

Επίσης, συνεργάστηκε αρκετές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές της Κρατικής Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤ 1, ΝΕΤ, ET 3) και Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας (MEGA, ANTENNA, ALPHA, 902 κα) σε εκπομπές με πανελλήνια αλλά και δορυφορική μετάδοση, καθώς και σταθμούς άλλων χωρών.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του για δεκάδες φορές ενώπιον των εκάστοτε Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών και μελών των Κυβερνήσεων, αλλά και ξένων ηγετών

 

Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΚΔΙ είναι ο κ. Νίκος Φάης.

Την διδασκαλία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών ασκούν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ.κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας (Δ/ντης Τμήματος), Νίκος Νούσιας, και Βασίλης Ράπτης. Γενικός γραμματέας του τμήματος είναι ο κ. Γιώργος Μπαρπούτης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των συγκροτημάτων στη Πέλλα, με μέριμνα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων Αρχαγγέλου,  θα επισκεφτούν ολα τα συγκροτήματα,  τα μουσεία της Αρχαίας Πέλλας και της Βεργίνας, τα Λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ, την Έδεσσα και τους εντυπωσιακούς καταρράχτες της.

 

Η  IOV HELLAS και Αρχείο Ελληνικού Χορού συγχαίρουν θερμά τον  Σύλλογο Αρχαγγέλου  και εύχονται σε όλους τους διοργανωτές μεγάλη επιτυχία και στην φετινή έκδοση του Φεστιβάλ των Κερασιών.