Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ  
     
   
     
 
 
Ο Πρόεδρος του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ κ. Τεντζεράκης Χρήστος, παραβρέθηκε, ως προσκεκλημένος ομιλητής, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, στην 1η θερινή συνάντηση, που διοργανώθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, Σχοινιά Μαραθώνα, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας Μαραθώνος, κ.κ. Κυρίλλου. Θέμα της εισήγησής του: Magna Grecia - Μεγάλη Ελλάδα: Οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας- Κάτω Ιταλίας.

Αναφέρθηκε στην ιστορική συνέχεια του ελληνισμού της Magna Grecia και την συνεισφορά της στον πολιτισμό και την ορθοδοξία καθώς και στην συμβολή του μοναχισμού και της ελληνορθόδοξης παράδοσης, στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και της «ελληνικότητας» στη κάτω Ιταλία.

Μια μαγική βραδιά υπό του φως της Πανσελήνου και τους εξίσου μαγευτικούς ήχους του πιάνου του ταλαντούχο πιανίστα κ Νικόλαου Λώμη, που έπαιξε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μετά την ομιλία.
Με το πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκε η γνωστή Εικαστικός, κ. Ευαγγελία Γιαννακούλη για το έργο θρησκευτικού θέματος, που δώρισε και κοσμεί πλέον το Αρχονταρίκι της Μονής.
Προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην αξιόλογη αυτή εκδήλωση που επιμελήθηκαν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Κοκάκης και ο Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ελευθερίου.

Ο κατάμεστος από κόσμο, αμφιθεατρικά νεοδιαμορφωμένος χώρος, κάτω από το Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την διοργάνωση, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και την ενεργή συμμετοχή των πιστών στις πνευματικές εκδηλώσεις της Ι. Μονή