Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  «Η οικογένεια του Νικόλαου Β΄ στα πορτρέτα του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου» Έκθεση στο Εθνικό Μουσείο της Μόσχας Tsaritsino.  
     
   
     
 
 
Δελτίο τύπου της Εκθεσης *

«Η οικογένεια του Νικόλαου Β΄ στα πορτρέτα του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου»  Έκθεση στο  Εθνικό Μουσείο της Μόσχας  Tsaritsino.
 
   Τιμή και δόξα στη Ελλάδα για τα άξια παιδιά της που λάμπουν στο εξωτερικό!

Με τη μοναδικά εμπνευσμένη τεχνική του, ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας γλύπτης από την Αρκαδία, Νίκος Φλώρος, εκθέτει στους φιλότεχνους Ρώσους, τα υψηλής αισθητικής γλυπτά του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Μουσείο της Μόσχας «Tsaritsino», δόθηκε η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αίθουσα της Ταυρίδας για να φιλοξενηθούν   έργα Έλληνα καλλιτέχνη.

H Έκθεση του με θέμα «Η οικογένεια του Νικόλαου Β΄ στα πορτρέτα του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου» είναι ενταγμένη στο «Έτος Ελλάδας στη Ρωσία» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνορωσικής πολιτιστικής χρονιάς, της Κυβέρνησης της Μόσχας, του γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα και της Ελληνικής επιτροπής για UNESCO  και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών Olympic Foods, Kesidis diary, Center of Communication and trade, Marriott Novy Arbat, καθώς και του Ιδρύματος κατά του καρκίνου του εγκεφάλου «George Best Costacos-Cultural and Cancer research Foundation»
Την  για δεύτερη συνεχή φορά,   έκθεση γλυπτών,  του διάσημου Αρκά καλλιτέχνη,  Νίκου Φλώρου αφιερωμένη στην οικογένεια Ρομάνοφ  , αναμένεται να την επισκεφτούν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο.

Η πρεμιέρα της εν λόγω Έκθεσης , είχε πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο του Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Ιούνιο του 2016,  στο πλαίσιο της Ελληνορωσικής χρονιάς .

Ο  Νίκος Φλώρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ρωσικό λαό. Σημειωτέον , ότι αυτή είναι η πέμπτη του ατομική Έκθεση στη Ρωσία και  συνέχεια των  μεγάλων επιτυχιών  που σημείωσαν οι τελευταίες εκθέσεις του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία.  

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φετινή Ανάσταση συμπίπτει με την παρουσία των ξεχωριστών έργων του Νίκου Φλώρου στη γη της βόρειας Ευρασίας  στη Ρωσία , η οποία  με την παραχώρηση του  χώρου στο «Tsaritsino»  τον  τιμά για την προσφορά του στην Τέχνη «σφραγίζοντας» και το 2017, Ελληνορωσική πολιτιστική  χρονιά .

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στις 28 Φεβρουαρίου 2017 και θα παραμείνει για τρεις μήνες, μέχρι και τις 21 Μαΐου 2017, καλύπτοντας έτσι και την περίοδο,  της μεγάλης γιορτή της Ορθοδοξίας, του Πάσχα, που εορτάζεται με λαμπρότητα στη χώρα μας, αλλά και στην Χριστιανική Ρωσία. 
Είναι αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια Ρομάνοφ και συμπεριλαμβάνει επτά πορτραίτα της βασιλικής οικογένειας (ο Νικόλαος με την Αλεξάνδρα και τα παιδιά τους), όπως κι επτά γλυπτά εμπνευσμένα από τα διάσημα αυγά  Faberge , σύμβολο του αυτοκρατορικού οίκου και της προ-επαναστατικής Ρωσίας.
Ο Τσάρος Νικόλαος και η οικογένεια του πυροβολήθηκαν με την  αλλαγή  του καθεστώτος το 1918.  Το 1981, η Βασιλική Οικογένεια  αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό και το 2000 από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα καλλιτεχνικά έργα του Νίκου Φλώρου είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται από αλουμίνιο σε στυλ του «surrealistic pop-art».  Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι σύγχρονα. Είναι το  χρωματιστό αλουμίνιο με ιδική τεχνοτροπία στην οποία κι έχει λάβει παγκόσμια πατέντα.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς διαθέτει εκρηκτική δραματική πυκνότητα, εκφραστικότητα κι ακτινοβολία. Τα γλυπτά του που κατασκευάζονται από το χρωματιστό ψηφιδωτό αλουμίνιο με τη δική του τεχνική, που δεν υπάρχει αντίστοιχη στην υφήλιο    τον  έκαναν γνωστό διεθνώς.
 
Με αφορμή την λαμπρή αυτή έκθεση, ο  Νίκος Φλώρος  με σεμνότητα και πατριωτική ευαισθησία, εύχεται,  η τέχνη του να είναι πρέσβης του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος, στο εξωτερικό. 

 *Ο Νίκος Φλώρος είναι Επίτιμο Μέλος του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Curator της έκθεσης: Αριστοτέλης Καραντής
Διευθύντρια οργάνωσης: Julia Sysalova.