Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Λευτέρης Χατζηλάρης Έφορος Βυζαντινής Μουσικής και Δημοτικών Ασμάτων  
     
   
     
 
 

Ελευθέριος Ι. Χατζηλάρης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Ο Ελευθέριος Ι. Χατζηλάρης γεννήθηκε στην Κω Δωδεκανήσου, το έτος 1973 στις 4 του μήνα Σεπτεμβρίου. Κατάγεται από την Λέρο Είναι γόνος ιερατικής οικογένειας, του Σωφρονίου (κατά κόσμον Ιωάννης) ιερέως και της Ευφροσύνης πρεσβυτέρας. Έχει τρία αδέλφια, την Καλλιόπη τον Όθωνα και τον Ραφαήλ..

Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Πάτμου.

Συνέχισε τις θεολογικές σπουδές στην Ανωτέρα Εκκλ/κη Σχολή Αθηνών από όπου διέκοψε στο 2ο έτος για να αφοσιωθεί εξ’ολοκλήρου στις σπουδές τής Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο και κατόπιν στο Ωδείο Ρωμανός ο Μελωδός.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Αγίας Άννης Σαρανταπόρου στην Εκάλη και μετέπειτα Λαμπαδάριος στον περικαλή Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας με προϊστάμενο τον τότε Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Μετζελόπουλο (νυν μητροπολίτη Πειραιώς).

Ο Ελευθέριος Ι. Χατζηλάρης είναι κάτοχος των παρακάτω τίτλων:

α) Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής (Άριστα)

β) Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής (Άριστα παμψηφεί)

γ) Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας (Λίαν Καλώς)

δ) Πτυχίο Αντίστιξης (Λίαν Καλώς)

Παίζει τα εξής όργανα: Βιολί, Πιάνο, Κιθάρα, Μπουζούκι, Αρμόνιο.

Επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέρο παντρεύεται την αγαπημένη του Σπυριδούλα Συριδάκη με την οποία έχουν αποκτήσει έναν υιό. Το 1997 ιδρύει τη Σχολή Μουσικής Χατζηλάρη (1997 – 2011).

Στο διάστημα αυτό σύστησε ορχήστρες και χορωδίες παρουσιάζοντας πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών πολλαπλού ρεπερτορίου.

Παράλληλα συνεργάστηκε ως solist με την Δημοτική Χορωδία Καλύμνου η οποία τελούσε υπό την διευθυνση του Άρχοντος Μαϊστορος της Μ.Χ.Ε. κου Γεωργίου Χατζηθεοδώρου καθώς και την Χορωδία Εθνικής Μουσικής που τελούσε υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Αρχοντος Πρωτοψάλτου κου Θεοδώρου Βασιλείου παρουσιάζοντας Θρησκευτικά Ορατόρια αλλά και Παραδοσιακά Τραγούδια σε πολλά μέρη τής Ελλάδος καθώς και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρο κ.α.)

Ο Ελευθέριος Ι. Χατζηλάρης από την πρώτη ώρα τής επιστροφής του στην Λέρο (1995) ασχολείται με την καταγραφή τής μουσικής παράδοσης του νησιού του. Ήδη έχει καταγράψει μεγάλο μέρος τής παραδοσιακής μουσικής τής Λέρου σε Βυζαντινή παρασημαντική και Ευρωπαϊκή σημειογραφεία.

Το 2015 ιδρύει μαζί με τον 11χρονο υιό του Γιάννη την Ορχήστρα “KONTRA-SI” η οποία πραγματοποιεί συναυλίες ελληνικού ρεπερτορίου (παραδοσιακά, ρεμπέτικα, βυζαντινή μουσική κ.α).

Το Σεπτέμβριο του 2016 κατόπιν εισήγησης του Μητροπολίτου Λέρου κου Παϊσίου και τής σύμφωνης γνώμης του Άρχοντος κου Γεωργίου Χατζηθεοδώρου, διορίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού Διευθυντής τής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής τής Ιερας Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου & Αστυπαλαίας.

Ζει μόνιμα στη Λέρο και εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Κέντρο Υγείας Λέρου.

e-mail: leftixatzi@gmail.com

YOU TOYBE: KONTRA SI ORCHESTRAL

FACE BOOK: Λευτέρης Χατζηλάρης